به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی جهادکشاورزی گیلان ،سورنا چایچی با بیان اینکه تخممرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین ها و املاح ضروری است و به عنوان یک ماده غذایی مهم در برنامه غذایی افراد وجود دارد، گفت: گیلان فقط یک واحد تخمگذار صنعتی دارد و به علت مستعد بودن این استان در بیماری آنفلوانزای پرندگان، احداث واحد جدید تخمگذار توجیه ندارد و معمولا تخممرغ مورد نیاز استان علاوه بر این واحد، به صورت محلی تامین میشود.
وی افزود: روستاییان استان در کنار کشاورزی و دامپروری در قالب مشاغل خانگی به نگهداری از مرغ بومی میپردازند و انجام این امر علاوه بر تامین گوشت مرغ و تخم مرغ مورد نیاز خودشان موجب ارتقای درآمد خانوارهای روستایی نیز میشود.
وی تصریح کرد: به طور معمول مردم به دلیل طعم بهتری که تخممرغ های محلی دارند و مغذیتر هم به نظرر میرسند، برای مصرف تخم مرغ های محلی رغبت بیشتری نسبت به تخم مرغ روز دارند.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: در همه شهرستانهای گیلان، روستاییان مرغ بومی پرورش میدهند و در برخی شهرستانها از جمله رودبار، سیاهکل، آستانه، سیاهکل، شفت، صومعهسرا و املش بیش از دیگر شهرستانها مرغ بومی وجود دارد.
وی گفت: سال گذشته در گیلان ۱۸ هزار و ۷۸۲ تن تخم مرغ از مرغ بومی، غاز، اردک و بوقلمون تولید شد و امسال نیز در صورتی که متقاضیان بخواهند به افزایش پرورش مرغ بومی بپردازند، در قالب مشاغل خانگی از آنها حمایت خواهد شد.
نظر شما